tisdag 16 juni 2009

Fler bilder




Valparna har nu börjat gå stadigt uppåt, även om det inte sker med någon direkt rekordfart. En av tikarna har nu passerat stösta hanvalpen som vi hittills har kallat klumpeduns. Vi får väl döpa om honom nu. Tre av valparna går nu mot 300 gram, medan två forfarande strävar mot 250.

Malvina tror att en av hanarna kommer att bli petit, och han är just det också, alltså minstingen. Det är lite fascinerande att det kan födas två olika raser i samma kull, trots att det är renrasigt, men det är ju så när enbart hårlaget skiljer raserna åt. Den lille pojken är dessutom den som är mest lik en mops, så det skall bli kul att se om han är en petit eller en strävhårig. Oddsen idag är alltså, lilleman är korthårig.

Det känns hur som helst lugnare nu. Tina verkar få mer mjölk och stödmatningarna blir färre. Valparna fullkomligt vägrar att äta om de inte är akut hungriga, så varje måltid vi serverar nappflaska är det en eller två som äter, medan de andra tycks vara mätta. Pipen på flaskan verkar dessutom vara på tok för lång för kortnosta hundvalpar. Det känns som om de får den i halsen, och att det är en av anledningarna till att de inte gillar den.

Vi får sova mer också, en himla tröst!

Ha kul tillsammans med din hund,

Natasja

Ps Valparna är en vecka idag! ds